Hitelsakkmatt

VISSZAMENŐLEGESEN NEM NYÚLHATNAK BELE A SZERZŐDÉSEKBE!

 

VÉGRE JÖHETNÉNEK ÜGYVÉDKOLLÉGÁIM, HOGY AZ

ADÓSOKON SEGÍTSENEK!

HÁT,

MI ITT VAGYUNK NEKTEK! A TALPRA HITELESEK – HITELMENTÉS SZAKSZERŰEN! OLDAL AJÁNLÁSÁVAL:

 Egy kecskeméti pénzügyi szakjogász, devizahitel specialista korrekt, szakértő segítsége neked is fontos lehet!

ÍGY HA MÁR  TE IS ELSZÁNTAD MAGAD: KÉRDD HOZZÁÉRTŐ, SZAKSZERŰ SEGÍTSÉGÉT, MEGOLDÁSI JAVASLATÁT!

 AKIT ÉRDEKEL, annak e-mail-ben, privát üzenetben elküldjük az elérhetőségeket:

 KÉRHETED ITT is: 

hitelmentes.ajanlat@gmail.com,                                                                              ↵  

vagyITT:                                                                                                                                    

https://www.facebook.com/talprahitelesek.hitelmentes 

vagy ITT:

 https://www.facebook.com/groups/mosolygohitelesek.hitelmentes/

 

ZÁRT CSOPORTUNKBAN TÁRT KAROKKAL VÁRUNK! Akkor is, ha neked nincs deviza hiteled, de érdekel a téma, vagy másokon szeretnél segíteni, információkhoz jutni!

VISSZAMENŐLEGESEN NEM NYÚLHATNAK BELE A SZERZŐDÉSEKBE!?

Somogyi lap

Újság: A parlamenti kétharmad is alkothat, ahogyan ígérik, az adósokat segítő jogszabályt – vetettük fel Léhmann Györgynek. 

  
Léhmann GY:”– Visszamenőlegesen nem nyúlhat bele a szerződésbe sem a kormány, sem az Országgyűlés, bármit dönt, az csak a jövőre vonatkozhat – felelte a siófoki devizás ügyvéd. – Ezt az Alkotmánybíróság már kimondta, vagyis a kérdés ez esetben csak az, mi lesz az évekkel ezelőtt kötött szerződésekkel?

“Újság:”– Ön szerint mi?” 
L.GY:“– Abban bízom, hogy eljutunk odáig, mint a lengyelek: kimondták, hogy a törlesztőrészlet fele jogtalan. Szerencsére a Kúria sem mondott mást most sem – amellett, hogy kötelező érvényűvé emelte: csak átlátható szerződés lehet tisztességes –, mint korábban: devizában adósodtunk el. Márpedig ez esetben a svájci frank alapkamata az irányadó az elszámolásnál, mely 2009-ben jelentősen zuhant, ám a bankok ezt „elfelejtették” figyelembe venni. Ha az árfolyamváltozást a svájci frankhoz kötötték, akkor a kamatváltozást sem lehet máshoz kötni. A frankkamat tehát megkerülhetetlen, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének 2006-os állásfoglalása sem veszítette érvényességét, márpedig a PSZÁF már akkor kimondta, hogy „a kamat mértéke elsősorban a svájci frank alapkamatától függ”.

Újság:– “Olyan „szakvéleményeket” is hallani, hogy az adós úgysem tudja bizonyítani: nem tájékoztatta kellő alapossággal a bank a szerződéskötéskor. Egyetért ezzel? “

 

L.GY: – Nem. Gyakorlatilag nem létezik olyan devizahitel-szerződés, mely megfelelne az átláthatóság törvényi követelményének. Egy bíró ezt könnyedén el tudja dönteni.
Újság: Csakhogy ismét a pereskedésnél vagyunk… 
L.GY:– Ezerkétszáz ügyem van, ezerkétszáz egyedi ügy, nem húzható egy kaptafára. A pereskedés az én dolgom, bízzák rám az adósok! Úgy látom, hogy a Kúria jogegységi döntése után már nyert ügyünk van, érdemes volt dolgozni eddig, a bankok végleg a vesztes térfélre kerültek.
 

AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT ÁTHÁRÍTÁSA ALAPVETŐEN NEM VOLT TISZTESSÉGTELEN…
 

Újság:– A hétfői döntés kommentálói egyetértenek abban, hogy a három vizsgált kérdésből csak kettőben „nyertek” az adósok, mert a Kúria szerint az árfolyamkockázat áthárítása alapvetően nem volt tisztességtelen…
 

 L.GY:– Ez is csak engem igazol, én ezt mondom kezdettől fogva, még ha sokan nem is értettek velem egyet. Az árfolyamkockázatot viselni kell az adósnak, olyan nincs, hogy ugyanakkora törlesztőrészletet fizet, mint a hitelfelvételkor. Az árfolyammal egy probléma van: a hitelfelvevőkkel szemben a bankárok jól tudták, hogy a svájci frank 2006-2007-ben alul volt értékelve, ezért kínálták a magyar piacon teljesen ismeretlen frankhitel-konstrukciót. Jól tudták, hogy benne van az „ugrás” az árfolyamban, ez volt az alapvető aljasság. Az, hogy az árfolyamváltozás az adósokat sújtja és többet kell fizetniük ma, mint hat-hét éve, természetes. A lényeg nem ez, a lényeg a kamat. És az átláthatóság. Ezt nagyon jó, hogy beemelte a jogegységi döntésébe a Kúria, mert ettől vagyunk nyerő helyzetben. Nem az eredeti kamatot kell most visszaállítani, hanem meg kell jelölni a referenciakamatot és azt a képletet, ami alapján kamatperiódusonként ez változhat. Szép feladat, de ez a teendő, ez hiányzik az összes szerződésből, ezért tisztességtelen

 VÉGRE JÖHETNÉNEK ÜGYVÉDKOLLÉGÁIM, HOGY AZ ADÓSOKON SEGÍTSENEK!

 L-GY.:– Sőt, amondó vagyok, most, hogy mi már „kikapartuk a gesztenyét”, végre jöhetnének ügyvédkollégáim, hogy az adósokon segítsenek.

consolidationMI ITT VAGYUNK NEKTEK! A TALPRA HITELESEK – HITELMENTÉS SZAKSZERŰEN! OLDAL AJÁNLÁSÁVAL:

 Egy kecskeméti pénzügyi szakjogász, devizahitel specialista korrekt, szakértő segítsége!

ÍGY HA MÁR  TE IS ELSZÁNTAD MAGAD: KÉRDD HOZZÁÉRTŐ, SZAKSZERŰ SEGÍTSÉGÉT, MEGOLDÁSI JAVASLATÁT ITT:

hitelmentes.ajanlat@gmail.com, vagy ITT: 

https://www.facebook.com/talprahitelesek.hitelmentes vagy ITT: 

https://www.facebook.com/groups/mosolygohitelesek.hitelmentes/

ZÁRT CSOPORTUNKBAN TÁRT KAROKKAL VÁRUNK! Akkor is, ha neked nincs deviza hiteled, de érdekel a téma, vagy másokon szeretnél segíteni, információkhoz jutni!

 …..FOLYTATVA A TÉMÁT:

KÁRTÉRÍTÉS KÉRDÉSE

 L.GY.: Egy kérdésről még senki sem beszélt: mi lesz a kártérítéssel? Hibás szerződés, jogellenes magatartás elszenvedőjét kártérítés illeti meg.

 Na, ez lehet a folytatás, de ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre az is nagyon jó hír, hogy a Kúria által kimondott törvénytelenség okán egyetlen végrehajtást sem lehet indítani, lefolytatni, a legrosszabb helyzetű, legelkeseredettebb adósok számára ez már óriási fellélegzés.

 EZT IGAZÁN CSAK AZOK TUDJÁK,  MEKKORA MEGKÖNNYEBBÜLÉS, AKIK A BŐRÜKÖN  ÉREZTÉK A gonosz LEHELETÉT!

 

 BUCZKÓ ANDREA

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!